Τα πιο cool μέρη στο Αιγαίο

Αυτά είναι τα νησιά όπου… «γίνεται όλη η φάση». Έχετε παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια ακούτε όλο και περισσότερους γνωστούς να λένε ιστορίες για διακοπές τους στη Φολέγανδρο ή τα Κουφονήσια; Ότι το Instagram και το newsfeed σας πλημμυρίζει από όλο και περισσότερα ταγκαρίσματα στην Ανάφη και την Αμοργό;

Όπως συμβαίνει και με τις τάσεις της μόδας ή της διασκέδασης, έτσι και στο Αιγαίο υπάρχει ένα «άτυπο» χρηματιστήριο, και οι μετοχές κάποιων προορισμών του βρίσκονται τα τελευταία καλοκαίρια ιδιαίτερα ψηλά. Έχουν δε, συγκεκριμένα σημεία, παραλίες ή μπαράκια, όπου μαζεύεται το μισό νησί κάθε μέρα – για να μην πούμε η μισή Αθήνα. Με λίγα λόγια, είναι τα μέρη του Αιγαίου όπου γίνεται «όλη η φάση». Και είναι τα εξής:

Το Q στην Αμοργό

Την ομορφιά, την υπέροχη Χώρα και τα συγκλονιστικά νερά, η Αμοργός τα είχε ανέκαθεν. Τα τελευταία χρόνια έχει και το Up Festival που την «ανέβασε» πολύ. Αλλά όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι, η καρδιά της διασκέδασης χτυπά στην ντίσκο Το Q, στον όρμο της Αιγιάλης, εκεί όπου μπλέκουν οι παρέες όλων των ηλικιακών γκρουπ, ξεκινούν από νωρίς με καφεδάκια και ουζάκια και καταλήγουν να πίνουν ποτά και να χορεύουν όλο το βράδυ με ωραίες μουσικές μέσα. Έξω, η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα flirty και τα σφηνάκια ρέουν ως τις 8 το πρωί.
Διαβάστε περισσότερα – Η Αμοργός στα καλύτερά της 

Στις πλατείες της Χώρας στη Φολέγανδρο

Οι μετοχές της – σύμφωνοι, μαζί και οι τιμές της – ανέβηκαν πολύ την τελευταία πενταετία. Έγινε αρχικά άντρο των εναλλακτικών και όσων έψαχναν ένα hip μέρος με τον κοσμοπολιτισμό της Σαντορίνης χωρίς τα πλήθη της, με αποτέλεσμα τελικά… να παρασύρουν τα πλήθη εδώ. Κανείς όμως δεν παραπονιέται: Η Φολέγανδρος έχει την δική της φιλοσοφία διασκέδασης, μια ατμόσφαιρα καθημερινού γλεντιού στις δροσερές αλλεπάλληλες πλατείες της Χώρας, όπου τα μπαράκια και οι καφενέδες είναι πάντα γεμάτοι. Δεν χρειάζεται όμως καν να σκάσουμε αν δε βρούμε τραπέζι: Οι περισσότεροι εδώ κάθονται με μπύρες και ποτά στα πεζούλια των πλατειών και το «πατιρντί» δεν σταματά παρά μόνο πολύ αργά το βράδυ.
Διαβάστε περισσότερα – Πώς να μην ερωτευτείς τη Φολέγανδρο; 

Στον Ρούκουνα στην Ανάφη

Η πιο μακρινή Κυκλάδα είναι και αυτή που έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των εναλλακτικών, των free campers και των… freestylers τα τελευταία χρόνια. Η Χώρα είναι λιλιπούτεια και με λίγες επιλογές διαμονής, αλλά οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού βρίσκουν καταφύγιο στην τεράστια αμμουδιά του Μεγάλου Ρούκουνα, εκεί όπου στήνονται δεκάδες σκηνές, υπάρχουν ντουζιέρες και τουαλέτες και φυσικά η… all day ταβέρνα της Ζαμπέτας, πνιγμένη στους ηλίανθους, από όπου περνά ολόκληρο το νησί κάθε μέρα για σούπερ μαγειρευτά, καφέδες, μπύρες και ουζάκια. Εκ των ων ουκ άνευ, τα συγκλονιστικά νερά μίας από τις πιο ωραίες παραλίες του νησιού και ολόκληρων των Κυκλάδων.
Διαβάστε περισσότερα – Ανάφη: Στην άκρη των Κυκλάδων 

Στον Χριστό Ραχών στην Ικαρία

Τα συχνότατα πανηγύρια των ικαριώτικων χωριών είναι πάντα μια αφορμή για να τριγυρίσετε στο νησί, αλλά σταθερή αξία είναι κάθε βράδυ ο Χριστός Ραχών. Εδώ γίνεται το… «έλα να δεις» του νησιού που φημίζεται για την χαλαρότητα και την ανεμελιά του. Κυκλωτικοί χοροί, φαγητό, κρασί, φλερτάρισμα είναι το σκηνικό στα πανηγύρια, ενώ στην πιάτσα του Χριστού Ραχών τα live γκρουπάκια παίζουν σχεδόν κάθε βράδυ έξω από μπαρ όπως το Καφαρτέ, η Σκνίπα και το Δεντρόσπιτο, όλα τους με εξαιρετικά κοκτέιλ και ανεβαστικές μουσικές. Την ημέρα – αργά το μεσημέρι για την ακρίβεια, οι ξενύχτηδες ξυπνούν με βουτιές στις Σεϋχέλλες και καφέδες ή ουζάκια στο ψαροχώρι του Μαγγανίτη.
Διαβάστε περισσότερα – 10 λόγοι για να πας (και φέτος) Ικαρία 

Στο camping στην Αντίπαρο

Στο δημοτικό κάμπινγκ της Αντιπάρου χτυπά όλη η καρδιά του νησιού – και είναι καρδιά… ταύρου: Άκρως νεανική και χύμα ατμόσφαιρα, ολοήμερο άραγμα στην διπλανή παραλία, γυμνισμός και ξενύχτια στην θρυλική ντισκοτέκ La Luna είναι σταθερές αξίες στο νησί εδώ και πολλά χρόνια – κι ας παραπονιούνται οι «παλιές καραβάνες» ότι η εμπειρία έχει χάσει κάτι από την αυθεντικότητά της με την μαζική προσέλευση του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Μια καλή γεύση για το τι συμβαίνει στην Αντίπαρο θα πάρετε αν δείτε την πρόσφατη ελληνική ταινία Suntan που διαδραματίζεται στο περι ου ο λόγος κάμπινγκ.
Διαβάστε περισσότερα – Αντίπαρος: Τα best of της μικρής του Αιγαίου 

Στο κάμπινγκ της Αστυπάλαιας

Είναι κοινό μυστικό των 20άρηδων και 30άρηδων που έχουν γίνει φανατικοί της Αστυπάλαιας τα καλοκαίρια των ‘00s ότι οι διακοπές εδώ έχουν ως εξής: Πηγαίνεις στο κάμπινγκ, και δεν το ξανακουνάς από εκεί, μέχρι να φύγεις. Εντάξει, δικαιολογούνται μερικές βόλτες στο Κάστρο, στη Χώρα, στις παραλίες και τα πανηγύρια του νησιού, αλλά όπως και να ‘χει, την περισσότερη ζωντάνια θα την πετύχετε στα πάρτι, τις ρεμπέτικες βραδιές και τα reggae ή ροκ ξενύχτια που οργανώνονται στο μπαράκι του κάμπινγκ.
Διαβάστε περισσότερα – 10 λόγοι να πας Αστυπάλαια φέτος το καλοκαίρι

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

©2024 Adrahtas Tours | Powered by Smart Plan & Tera Byte

Log in with your credentials

Forgot your details?